Home / Kuriozitete / A e dini cili është rreziku më i madh që vjen nga mungesa e gjumit

A e dini cili është rreziku më i madh që vjen nga mungesa e gjumit

Mungesa e gjumit sjell shumë efekte negative në shëndet, si obezitet, hipertension apo diabet. Por, rreziku më i madh i saj është zhvillimi i kancerit. Thuhet se mungesa e gjumit rrit rrezikun për zhvillim të kancerittë gjirit me 69% tek femrat

Kjo ndodh sepse melatonina, një hormon që e prodhon truri gjatë gjumit për të rregulluar orën e brendshme të trupit, luan një rol kyç në parandalimin e kancerit të gjirit duke penguar prodhimin e estrogjenit.

Një studim tjetër, i kryer në vitin 2011 në SHBA, ka zbuluar gjithashtu se fjetja më pak se 6 orë rrit rrezikun për zhvillim të kancerit në zorrë.

Dr. Li Li thotë se njerëzit që flenë më pak se 6 orë në natë janë 50% më shumë të rrezikuar të preken nga adenoma kolorektale.
Adenomat është një lloj tumori beninj, i cili, nëse lihet pa trajtuar, mund të bëhet malinj (vdekjeprurës).

“Në dijeninë tonë, ky është studimi i parë që tregon se ka një lidhje të konsiderueshme mes kohëzgjatjes së gjumit dhe adenomave kolorektale”, deklaon dr. Li.

“Fjetja jo mjaftueshëm mund të shikohet tani si një faktor i ri rreziku për zhvillimin e kancerit të zorrës”

Gjithashtu lexo

Lindë monstrumi me fytyrë njeriu dhe vesh si vetë djalli! – (Video)

jë video xhirim ku shihet një kafshë me pamje monstruoze, është paraqitur në internet. Kjo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *