Home / Shëndeti / Ananasi, përfitimet shëndetësore nga konsumimi i frutit tropikal
fresh pineapple fruits

Ananasi, përfitimet shëndetësore nga konsumimi i frutit tropikal

Ananasi është fruti i shijshëm tropikal, i cili mund të konsumohet i freskët, i gatuar, si lëng, apo të ruhet.

Përveç të qenit një përbërës popullor për një grup të gjerë të kuzhinave në botë, gjethet e ananasit janë përdorur për të prodhuar fibra tekstili në Filipine, që zakonisht përdoret si material për veshjet tradicionale.

 Këto fibra janë përdorur edhe si një komponent për tapeta dhe orendi të tjera.Përveç këtyre përfitimeve, ananasi është shumë i mirë edhe për shëndetin e njeriut derisa më poshtë mund të gjeni disa nga të mirat e tij.

1. Ananasi mban lëkurën tuaj rinore dhe në formë shumë të mirë
2. Forcon thonjtë dhe parandalon rënien e flokëve
3. Ndihmon për parandalimin dhe lehtësimin e kollës, të ftohurës dhe problemet me sinus
4. Ndihmon në problemet me tretje
5. Ndihmon në shëndetin oral

Gjithashtu lexo

Zonja, kjo bimë bën që të mos shkoni kurrë tek gjinekologu RECETA

Problemet gjinekologjike, të cilat mund të jenë nga më të lehtat e deri tek më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *