Home / Shëndeti / Cilët prindër e kanë rrezik të kenë fëmijë me të meta

Cilët prindër e kanë rrezik të kenë fëmijë me të meta

Studimi më i madh i kryer ndonjëherë mbi autizmin ka nxjerrë disa rezultate që mund të ndihmojnë në parandalimin e tij.

Ky studim i kryer në disa vende të botës përfshiu 5,7 milionë fëmijë të prekur.

Studimi tregoi se disa çifte të caktuara kishin probalitet më të madh të bënin fëmijë që lindnin autikë krahasuar me çiftet e tjerë.

Një prej faktorëve më të rëndësishëm ishte edhe mosha kur bëheshin prindër.

Fëmijët që kishin baba mbi 50 vjeç kishin 66 përqind më shumë mundësi të prekeshin nga autizmi.

Te prindërit që ishin midis moshës 20 dhe 30 vjeç mundësia për të patur fëmijë autikë ishte shumë e vogël.

Ajo rritej me 28 përqind te mosha mbi 40 vjeç dhe për ta shkuar në 66 përqind te mosha mbi 50 vjeç.

Nënat adoleshente ishin të predispozuara në masën 18 përqind të lindnin fëmijë autikë ndërsa nënat mbi 40 vjeç kishin 15 përqind mundësi.

Kjo është paksa kontradiktore por mjekët ende nuk kanë dhënë një shpjegim përse ndodh.

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *