Home / Shëndeti / Fara e zezë – “Ilaç për çdo gjë pos vdekjes”

Fara e zezë – “Ilaç për çdo gjë pos vdekjes”

Farat e bimëve që lulëzojnë një here në vjet, Nigella Sativa, janë çmuar për vetitë e tyre shëruese nga kohrat e lashta.Të dhënat më të hershme të kultivimit dhe përdorimit të saj vijnë nga Egjipti i lashtë.

Vaj I farave të zeza në fakt u gjet në varrin e Faraonit egjiptian Tutankhamun, që daton rreth 3300 vjet më parë. Në kulturen arabe, fara e zezë është e njohursi“Habbatulbarakah”, që do të thotë “fara e bekimit.” Besohet gjithashtu se profeti islamik Mohammed ka thënë se ajo është “një ilaç për të gjitha sëmundjet përveç vdekjes.”

Shumë prej përfitimeve atribuar tradicionalisht fares së zezë në rolin e shëndetit janë konfirmuar plotësisht në literature bio mjekësore.

Më poshtë gjeni disa prej perfitimeve shendetesore nga fara e zeze per disa lloje te semundjeve dhe perdorimi I fares se zeze si ilac, sic jane:

Tipi i 2 I Diabetit–  Dy gram farë e zezë në ditë kanë rezultuar në uljen eglukozës duke ulu rrezistencën e insulinës dhe është rritur funksioni beta-qelizor

Infeksioni Helicobakter Pylori: fara e zezë posedon klinikisht efekte të dobishme anti H. pylori, të krahasueshme me terapi tre fishtë çrrënjosjese.

Tensioni I lartë: Përdorimi i përditshëmi 100 dhe 200 mg ekstrakt i fares së zezë dy here në ditë, për 2 muaj, u gjet që të ketë një efekt në uljen e tensionit.

Astma: Një studim gjeti se ekstrakte të ziera me ujë të fares se zeze të ketë efekt relativisht të fuqishëm anti-astmatik.

Mbron kundër dëmtimit nga sulmi në zemër:.Një ekstrakt thymoquinone nga fara e zeze ka një efekt mbrojtës kundër dëmtimit të lidhur me sulmin në zemër

Ndalon dëmtimin e veshkave te personat me diabet

Parandalon rritjen e kancerit të gjirit: Një ekstrakt thymoquinone nga fara e zeze pengon rritjen e tumorit.

Ndihmon ne eliminimin e qelizave aggressive te kancerit te trurit

Eliminion qelizat e leukemisë

Parandalon rritjen e kancerit ne mëlci.

Përdoret si antioksidant

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *