Home / Shëndeti / Ja pse fëmijët duhet të përdorin qumësht me yndyrë të plotë

Ja pse fëmijët duhet të përdorin qumësht me yndyrë të plotë

Fëmijët të cilët pinë qumësht me yndyrë të plotë janë më pak të rrezikuar nga mbipesha se ata fëmijë të cilët pinë qumësht që ka yndyrë përgjysmë më pak.

Hulumtuesit mendojnë se qumështi me yndyrë të plotë 3.25 i bënë fëmijët të ndjehen plot, kështu ata nuk kanë nevojë të ta plotësojnë shujtën me ushqime që kanë shumë kalori dhe ushqime të pashëndetshme.

Gjithashtu, sipas studiuesve këta fëmijë kanë nivel të lartë të vitaminës D – Vitaminës diellore

Për shkak se vitamina D është i tretshëm në yndyrë në vend të ujit, përmbajtja e lartë yndyrë në qumësht të plotë do të thotë se mbart shumë të vitaminës.

Nivelet e ulëta të vitaminës D janë të lidhura me një sistem të dobësuar imunitar, ulje dhe ngritje emocionale, depresioni, ankthi dhe kockat të dobëta.

Kështu të përdorësh qumësht i cili ka pak yndyrë në qumësht dhe jo me yndyrë të plotë ka dy anë negative, mbipeshën dhe mungesën e vitaminës D./

Gjithashtu lexo

Zonja, kjo bimë bën që të mos shkoni kurrë tek gjinekologu RECETA

Problemet gjinekologjike, të cilat mund të jenë nga më të lehtat e deri tek më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *