Home / Lajme / Kanadaja pranon 300 mijë emigrantë, aplikojnë edhe shqiptarët

Kanadaja pranon 300 mijë emigrantë, aplikojnë edhe shqiptarët

Kanadaja ka vendosur të realizojë ëndrrën e shumë emigrantëve.

Rreth 300 mijë emigrantë do të mund të punojnë në Kanada në vitin 2017.

Qeveria kanadeze ka bërë me dije se baza e pranimeve do të jetë fillimisht 300,000 si banorë të përhershëm dhe shumica e tyre që do të përzgjidhen do të jenë emigrantë ekonomikë.

Këtë vit, sikurse ka ndodhur që nga 2011, Kanadaja ka pranuar 259 mijë shtetas të huaj, ndaj për ministrin e Emigracionit John Mçallum duke e bërë objektivin e përvitshëm 300,000 është një themel i fortë.

Ashtu si shumë vende të zhvilluara, Kanadaja ka një popullsi prej 35 milionë banorësh, por shumica është në plakje.

Ndërkohë, Kanadaja pritet të pranojë 450,000 emigrant, ndërsa ministri i Emigracionit tha se kjo është e mundur por jo për vitin 2017.

Gjithashtu lexo

VMRO nis fushatë, Maqedonia do të ketë probleme me marrëveshjen me Bullgarinë

Komiteti Qendror i partisë opozitare maqedonase VMRO-DPMNE ka thënë se takimin e fundit është diskutuar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *