Home / Kuriozitete / Keni një vrimë të tillë tek veshi juaj? Ja çfarë do të thotë

Keni një vrimë të tillë tek veshi juaj? Ja çfarë do të thotë

Rrallë në shoqërinë tonë mund të gjejmë dikë i cili ka një vrimë të vogël tek veshi, si në foton më sipër.

Dhe kjo ndodh për shkak se njerëzit më ketë veçori janë shumë të rrallë, më pak se 1 % e popullsisë.

Por ata nuk janë aspak të çuditshëm, apo të “huaj”. Përkundrazi, ata janë një segment i vogël i popullsisë që janë të lindur me diçka të quajtur, “sinus preauricular”, që karakterizohet me gyp kongjenitale të dëgjuarit, apo siç është vrima si në foto.

Në Mbretërinë e Bashkuar, më pak se 1 për qind e njerëzve kanë diçka të tillë. Në SHBA, frekuenca është më e ulët dhe në Azi e në një pjesë të Afrikës, mund të ndikohet me katër në dhjetë për qind e njerëzve.

“Sinus preauricular” është teknikisht një defekt i trashëguar i lindjes, që është dokumentuar për herë të parë nga një shkencëtar i quajtur Van Heusinger në 1864.

Vrima e tillë nuk është asgjë për t’u shqetësuar, ajo mund të jetë e lidhur me disa gjëra të tjera, por nuk ka tendencë të shkaktojë probleme. Në disa raste vrimamund të infektohet por ajo mund të trajtohet me antibiotikë të lehtë/albeu.com/

Gjithashtu lexo

Me këtë aksident që i ka ndodhur këtij burri me skuter – nuk di njeriu a duhet të qeshë, apo t’i vije keq (Video)

Ditë më parë është publikuar një video ku shihet një burrë i cili vet-aksidentohet me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *