Home / Lajme / Botë / Liderët e APEK-ut kundër protekcionizmit të Donald Trampit
Leaders take part in a family photo at the APEC Summit in Lima, Peru November 20, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque

Liderët e APEK-ut kundër protekcionizmit të Donald Trampit

Njerëzit e parë të vendeve të rajonit aziatiko-paqësor në Limë janë përshëndetur nga presidenti amerikan Barak Obama dhe kanë marrë qëndrim të kundërt nga angazhimet e trashëguesit të tij Donald Tramp, duke premtuar se do të luftojnë kundër protekcionizmit.

“Do të luftojmël kundër çdo forme të protekcionizmit”, theksohet në komunikatën përfundimtare të samitit vjetor të organizatës për bashkëpunim aziatiko-paqësor (APEK), në reagimin e fushatës antiglobaliste që e ka paralajmëruar presidenti i sapozgjedhur amerikan Donald Tramp.

Njerëzit e parë të APEK-ut premtuan edhe se “tregjet e tyre në të ardhmen do të jenë të hapura”, se nuk do t’i devalvojnë valutat e tyre “për shkak të konkurrencës”, si dhe se do të punojnë me vlerë në vendosjen afatgjate të zonës së plotë për tregti të lirë në rajonin aziatiko-paqësor.

Gjithashtu lexo

Dy terroristë hidhen në erë në Turqi

Dy terroristë nga organizata ekstremiste dhe e ndaluar “Partia maoiste komuniste” u ngritën në erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *