Home / Kuriozitete / Muaji i lindjes tregon sëmundjen nga e cila mund të prekesh

Muaji i lindjes tregon sëmundjen nga e cila mund të prekesh

Më thuaj në ç’muaj ke lindur dhe do të të them nga çfarë sëmundje do të prekesh…

Astrologjia nuk është një shkencë e besueshme, por sipas një studimi amerikan, mund të ketë arsye të mjaftueshme për t’i kushtuar më tepër vëmendje muajit që ke lindur, nëse do të njohësh rrezikun që ke për t’u prekur nga sëmundje të caktuara.

Studiuesit kanë shqyrtuar 1688 sëmundje bashkë me datat e lindjes së 1.7 milion pacientëve të trajtuar në Spitalin Presbyterian, në New York, mes viteve 1985-2013. Duke ju referuar rezultateve të kërkimit, 55 sëmundje rezultuan të lidhura drejtpërdrejt me muajin e lindjes.

Askush deri më sot nuk kishte bërë një studim të tillë; studime të mëparshme kanë arritur vetëm të bëjnë lidhjen midis një sëmundje të caktuar të fëmijës dhe muajit të tij të lindjes.

Për shembull, nëse lindja ka qenë gjatë dimrit, shpjegohen sëmundjet e rrugëve të frymëmarrjes apo astmës.

Gjithashtu lexo

Ky është një prej gjarpërinjve më të pakapshëm në botë

Pas një kërkimi 64-vjeçar të shkencëtarëve në Brazil gjarpri më i pakapshëm në botë është …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *