Home / Lajme / Botë / Televizioni amerikan Fox e pyet se cfarë mesazhi jep kur e sheh veten në pasqyrë Dikur president i Iranit sot ruan delet

Televizioni amerikan Fox e pyet se cfarë mesazhi jep kur e sheh veten në pasqyrë Dikur president i Iranit sot ruan delet

Derisa ishte president i Iranit, Mahmud Ahmadinexhad në punë ka shkuar me autobus ndërsa gruaja e tij ka punuar si pastruese në një medrese, transmeton Zhurnal.

Bota e njeh si një kritikues të zjartë derisa ishte në funksion si president derisa sot ai ruan dele.

Gjatë mandatit të tij:

Televizioni amerikan Fox News e pyet se cfarë mesazhi jep kur e sheh veten në pasqyrë: Ai përgjigjet, në pasqyrë shoh një person dhe i them ti nuk je asgjë më shumë se një shërbetorë.

Kur për herë të parë ka hyrë në kabinetin presidencial ka ndëruar qilimët luksoz duke vendosur të thjeshtë e ato tjerët i ka dhënë për xhaminë e Teheranit.

Kur u bë president ka raportuar pasurinë e tij, një makinë Pezho 504-Ka nga viti 77 si dhe një shtëpi të vjetër në një nga pjesët më të varfëra të Teheranit e trashëguar nga babai i tij.

Më interesante ka qënë torba me të cilën ai vinte në punë secilën ditë, në të ka pasur ushqim të pregaditur nga gruaja.

Shpesh i ka ndihmuar pastruesit nëpër rrugët e qytetit.

Kur ka qëndruar në hotele ka kërkuar dhomë të vogël dhe mos ketë krevat të madh sepse ka fjetur poshtë në dysheme.

Gjatë mandatit të tij secili ministër ka nënshkruar dokument ku ka deklaruar se do qëndrojë i varfër dhe se llogaritë e tij dhe të familjarëve do të kontrollohen shpesh.

Ai nuk ka pranuar as pagë presidenti dhe sipas tij pasuria i takon popullit dhe punë e tij ka qenë që të mbrojë atë.

Jeton nga paga prej 250 euro që merr si profesor universitar.

Gjithashtu lexo

Dy terroristë hidhen në erë në Turqi

Dy terroristë nga organizata ekstremiste dhe e ndaluar “Partia maoiste komuniste” u ngritën në erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *