Home / Shëndeti / Benefitet e ujit të orizit

Benefitet e ujit të orizit

Në Azinë e largët uji i orizit është një nga produktet bazë për të patur bukuri natyrale. Ai është i pasur me shumë vitamina dhe lëndë ushqyese të dobishme dhe për shëndetin në përgjithësi.

1. Ai është i pasur me vitaminë B,acid folik, hekur, kalium, magnez dhe zink , të cilat i fiton gjatë zierjes.

2. Ka përmbajtje inositoli, një substancë komplekse që nxit zhvillimin e qelizave të reja dhe stimulon qarkullimin e gjakut.

3. Mbron lëkurën nga veprimi i kushteve atmosferike i ftohti, i ngrohti, dielli etj.

4. Shërben si tonifikues i mrekullueshëm natyral i lëkurës.

5. Trajton problemet gastrointestinal si diarreja, përzierjet, të vjellat etj.

6. Nëse pini ujë orizi ai do të rregullojë natyralisht temperaturën e trupit.

Gjithashtu lexo

Zonja, kjo bimë bën që të mos shkoni kurrë tek gjinekologu RECETA

Problemet gjinekologjike, të cilat mund të jenë nga më të lehtat e deri tek më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *