Home / Shëndeti / Interpretimet psikologjike sipas formës së syzeve të diellit

Interpretimet psikologjike sipas formës së syzeve të diellit

Të mëdha, të vogla, skelet i hollë, skelet pak më i plotë, formë maceje apo katrore ?!

E kuptuat për çfarë bëhet fjalë? Syzet… Ky aksesor aq i rëndësishëm në jetën e gjithësecilit prej nesh dhe që përdoren pothuaj në çdo stinë të vitit.
Disa njerëz janë të varur prej tyre, kurse të tjerë nuk mund t’i mbajnë më shumë se 10 minuta. Ajo që është e sigurt është se syzet nuk do të dalin kurrë nga moda.
Por përveç arsyes primare për të mbrojtur sytë nga diellli, ka edhe arsye të tjera që na bëjnë të vëmë syze :

A na bëjnë syzet të dukemi trendi?

Shumë e vërtetë, syzet na bëjnë të dukemi më enigmatikë dhe karizmatikë në të njëtën kohë. Kur ndjekim modën e momentit ndihemi më të dëshirueshëm. Syzet bëhën pjesë e identitetit tonë dhe na lëjojnë të jemi trendi.

Sytë janë elokuentë dhe të thjeshtë për t’u interpretuar

Shikimi transmeton shumë emocione, ndjesi personale si mërzia, lodhja, stresi, ëmbëlsia etj. Mbajtja e syzeve na vesh me mister dhe na jep një farë fuqie ndaj bashkëbiseudeist.

Kontakti verbal është shumë i rëndësishëm gjatë një bisede sepse transmeton shumë emocione nga ne. Mbajtjaje një palë syze dielli mund të ineterpretohet po ashtu si një në komunikim më i fshehtë.

Syzet e diellit krijojnë një mur
Në psikologji, kushdo që tenton të fshehë shikimin krijon një lloj barriere. Mund të shohësh, por pa u parë. Syzet e diellit krijojnë një barrierë që fsheh mimikën faciale dhe shikimin. Në këtë mënyrë nuk lejojnë që të tjerët të deshifrojnë shprehitë e fytyrës dhe syve.

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *