Home / Lajme / Maqedoni / PLD kërkon nga partitë tjera të mos bëjnë shtypje ndaj KSHZ-së

PLD kërkon nga partitë tjera të mos bëjnë shtypje ndaj KSHZ-së

Partitë politike të cilat janë pjesëmarrëse në procesit zgjedhor ti ndalin më shtypjet ndaj punës së Komisioni shtetëror zgjedhor. Është e papranueshme ço ndërhyrje në punët e KSHZ-së, edhe intervenimi më i vogël në procedurat e vendimmarrjes së saj.

Anëtarët e KSHZ-së mos tu bihen në preh ndikimeve politike dhe shtypjeve të tyre, edhe më pak mos të gjunjëzohen ndaj presionit të thirrjeve të ndonjë partie politike për protesta para selisë së saj, përderisa vendosin për rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Nëse gjendja faktike vërteton se duhet të votohet përsëri në njësi të caktuara zgjedhore, ajo nuk lejohet si udhëzues për sjellje shkatëruese të çfarëdo parti politike.

Partia liberale demokratike merret me zgjedhje të lira dhe demokratike dhe prej më parë e gjykojmë çdo tentim për çfarëdo ndikimi në vendimet e KSHZ-së. Në këtë shtet patjetër duhet të kthehet sundimi i së drejtës si dhe  respektimi i ligjeve. Apelojmë deri te të gjitha palët e interesuar të përmbahen prej procedurave të shpejta dhe të pamenduara dhe ti respektojnë principet themelore të demokracisë dhe vlerave evropiane”, potencojnë nga ana e Partisë liberale demokratike.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *