Home / Lajme / Maqedoni / Vdekje alarmante e foshnjave në Maqedoni prej 1.1 për qind

Vdekje alarmante e foshnjave në Maqedoni prej 1.1 për qind

Vdekjet e foshnjaveMaqedoni edhe në 2016 është mjaft e lartë dhe më e madhja në regjion me 11 promila ose 1.1 përqind, informon zhurnal.

Në tre muajt e fundit në Maqedoni kanë vdekur 90 foshnja, numër i cili është dyfishë më i madh, në krahasim me vitin e kaluar.

Të dhënat me të cilat posedojnë Enti Shtetëror për Statistika, tregojnë se vdekja më e shpeshtë ndodh në javën e parë të lindjes, ndërsa si arsye më të shpeshta ekspertët i shohin, lindjen e parakohshme me 70%, anomalitë me 12%, infeksionet mes 5-7% dhe traumat e lindjes dhe arsye tjera. /albeu.com/

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *