Home / Shëndeti / Shqetësimet mendore për të cilat nënat e reja duhet të përgatiten pas lindjes

Shqetësimet mendore për të cilat nënat e reja duhet të përgatiten pas lindjes

Kanë nisur çrregullimet e para në mendjen tënde dhe pyetje pa fund. A do të jem e aftë ta rris?

A do të jem nënë e mirë? Po sikur të mbytet në gjumë? Po sikur të mos marrë frymë? Po sikur të mos ngopet me qumësht? Kishe lexuar diku për depresionin pas lindjes, po ishe thuajse e sigurt që ty nuk të prekte. Ty nuk të kishin folur shumë për depresionin se do të fiksoheshe dhe do dukej sikur do të të kapte dhe më mirë të mos e dije. Por padija nuk është zgjidhje.

Duhet të dish dhe të marrësh masa. Disa nëna fiksohen pas pastërtisë, disa të tjera nuk duan që fëmijën e tyre ta prekë kush. Por ka dhe nëna që e vuajnë më tepër këtë situatë dhe nuk duan ta shohin fëmijën e tyre. Ndaj kur je shtatzënë, ke dhe kohën të informohesh më tepër. Vetëm kohët e fundit po flitet në media disi për shqetësim psikologjik. Një nënë e tillë do një përkujdesje të veçantë.

Gjithashtu lexo

Zonja, kjo bimë bën që të mos shkoni kurrë tek gjinekologu RECETA

Problemet gjinekologjike, të cilat mund të jenë nga më të lehtat e deri tek më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *