Home / Shëndeti / Zbulimi shokues shkencor: “Zorra qorre” është organ shumë i rëndësishëm

Zbulimi shokues shkencor: “Zorra qorre” është organ shumë i rëndësishëm

Prej kohësh mendohet se “zorra qorre” është krejtësisht e kotë dhe kjo është njëri nga organet që kirurgët heqin nga trupi për shkak të se mund të çojë në inflamacione dhe deri tek përçarja e saj e cila mund të rreziqe tjera shëndetësore.

Megjithatë, studimi i fundit ka gjetur se apandesiti, i cili punon mjaft normal në fakt është i rëndësishëm si depozitues i baktereve të mira.

Kjo do të thotë që zorra qorre ka rolin që të përtërijë florën e zorrëve pas sëmundjeve siç janë dizenteria apo kolera.

Ekspertët theksojnë se ky zbulim është shumë më i rëndësishëm se sa kemi menduar, sepse dihet fare pak rreth këtij organi dhe si këto baktere ndikojnë në shëndetin tonë.

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *