Home / Shëndeti / Duhet apo jo të konsumosh lëkurën e peshkut!

Duhet apo jo të konsumosh lëkurën e peshkut!

Besojmë se të gjithë keni dëgjuar dhe mësuar për yndyrnat esenciale omega -3 dhe omega 6 që na ofrojnë. Dietologia Viktoria Naco, shprehet se në ditët e sotme më shumë se 90% e popullsisë konsumojnë më pak sesa duhet omega 3 dhe omega

“Ndërkohë dieta e tyre është shumë e pasur në yndyrë të rafinuar dhe të përpunuar (trans yndyrë). Në rastin e peshkut kur ne i lyejmë me miell dhe i skuqim një sasi e yndyrës së ”mirë” që ne duam oksidohet!!!”, – thotë ajo.

Atëherë………

1) Do të këshilloja të preferonim peshkun e pjekur dhe jo atë të skuqur

2) Mund të përgatitet edhe supë, mund të përdorni fileto peshku për të evituar halat dhe t’i ofroni tek fëmijët e vegjël

3) Në rast se keni një peshk të skuqur atëherë duhet të hiqni lëkurën sidomos kur peshku është rezervati

4) Kur jeni mbi peshë do të këshilloja gjithashtu të mos e konsumoni lëkurën

5) Ndërsa kur keni një peshë trupore të ulët mund të konsumoni lëkurën, por preferoni peshkun natyral

Dietologia shprehet se dieta mesdhetare udhëzon ta konsumojmë 2-3 herë në javë peshk.

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *