Home / Lajme / Maqedoni / Karmonedhat në dy gjuhë, kërcënojnë partitë maqedonase

Karmonedhat në dy gjuhë, kërcënojnë partitë maqedonase

“LSDM-ja nuk ka legjitimitet që të dakordojë ndryshimin e kartmonedhave duke vendosur dygjuhësi, gjegjësisht edhe gjuhën shqipe”, kanë thënë nga partia TMRO-së.

“Ftojmë LSDM-në që të vërtetojë ose përgënjeshtrojë deklaratën e mbrëmshme të Bujar Osmanit se është arritur marrëveshje për kartmonedha dygjuhësore.

Çdo ndryshim i identitetit të shtetit pa mandate, të cilin nuk e ka LSDM, do të sjellë në reaksion masiv dhe të pakontrolluar të popullit maqedonas”, kanë kërcënuar nga kjo parti.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *