Home / Lajme / Maqedoni / Memeti: Insitucionet i injorojnë sugjerimet e Avokatit të Popullit
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-02-17 11:07:13Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Memeti: Insitucionet i injorojnë sugjerimet e Avokatit të Popullit

Qeveria nuk po i ndëgjon sugjërimet që i jep Avokati i Popullit, ndërsa bashkëpunimi me këtë institucion është në nivel të ulët, kështu vlerëson Ixhet Mememti në intervistën për REL, transmeton Zhurnal.

“Sugjerimet e përgjithshme që lindin nga situate në fusha të ndryshme mbesin vetëm në tavolinatn e Kuvendit. Për shkak se qeveria legjislative ose nuk dëshiron ose nuk është në gjendje të tillë të mos mund të ushtroj kontrollë mbi ekzekutivin , ndërsa sugjerimet e Avokatit të Popullit janë në këtë drejtim, respektivisht ata janë një mjet në duart e qeverisë ligjvënëse që të kontrollojë ekzekutivin dhe të përmisoj situatat, në çfarëdo forme ose me sjelljen e ligjeve ose me zbatimin e të njejtave”, ka thënë Ixhet Memeti.

Memeti ankohet se sugjerimet e tij nuk kanë efekt dhe se ai nuk mund të bëjë ndryshime të mëdha nëse nuk ka vullnet politik të institucioneve.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *