Home / Shëndeti / E mbani qumështin në derën e frigoriferit? Mos e bëni më!

E mbani qumështin në derën e frigoriferit? Mos e bëni më!

Nëse e mbani qumështin në derën e frigoriferit tuaj, atëherë jeni duke bërë një gabim të madh.

Një këshillë nga ‘Good Housekeeping’ zbuloi se mund ta helmoni veten dhe ushqimin tuaj vetëm duke mos ditur se si t’i organizoni gjërat në frigorifer.

Mund të duket e çuditshme, por ka logjikë prapa kësaj. Siç duket, dera është pjesa më e ngrohtë e frigoriferit tuaj, duke bërë që qumështi të ketë më shumë gjasa të prishet, transmeton Gazeta Express.

Në vend të mbajtjes aty, GH sugjeron që produktet e qumështit t’i mbani në pjesën e poshtme ose të mesme të rafteve të frigoriferit, pasi janë më të ftohta.

Ngjashëm edhe mishi ose peshku që e mbani në frigorifer duhet të shkojnë në raftet e poshtme.

Gjithashtu lexo

Të Panjohurat Efekte të Muçmollave Shqiptare

Muçmolla, fruti tipik që zbukuron oborret dhe kopshtet shqiptare Foto: WebLibrary Muçmolla është vogëlushja e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *