Home / Shëndeti / Ja pse ju shkaktohet “varja” e krahëve

Ja pse ju shkaktohet “varja” e krahëve

Akumulimi i tepërt i yndyrës në zonën e krahëve është një ndër shkatarët kryesorë që çon në “varjen” e tyre. Akumulimi i yndyrës në krahë është shumë problematik sepse është shumë i vështirë për t’u hequr. Në këto raste krahët bëhen më të qullët dhe nuk janë aspak estetikë. Ja disa nga shkaqet e këtij problemi:

krahe te varurMosha: pas kalimit të 20-ave trupi fillon të depozitojë yndyrë më shumë se më parë dhe për pasojë një dietë e varfër dhe mungesa e aktivitetit fizik mund të shkaktojë këtë problem.

Metabolizmi i dobët: metabolizëm i dobët (i ulët) do të thotë se trupi djeg më pak kalori sesa merr. Shkak i metabolizmit të dobët mund të jenë mosha, mungesa e aktivitetit fizik dhe ushqimet e pasura me yndyrë dhe karbohidrate.

Nëse keni këtë problem duhet të bëni shumë aktivitet fizik, sidomos për zonën e krahëve. Duhet të mbani një dietë të ekulibruar dhe duhet të konsumoni më shumë fruta, perime, fibra dhe pak karbohidrate e sheqerna.

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *