Home / Kryesoret / Kur Leka Zogu i krijonte Ushtrinë Kombëtare të Shqipërisë Etnike

Kur Leka Zogu i krijonte Ushtrinë Kombëtare të Shqipërisë Etnike

Ishin të shumtë të rinjtë shqiptarë që jetonin dhe punonin, apo dhe që kishin lindur jashtë trojeve shqiptare, që në vitet ’70-ta u angazhuan në strukturat e Ushtrisë Kombëtare për Çlirimin e Shqipërisë Etnike.

Kjo ushtri, e cila si vend të krijimit të saj kishte Afrikën e Jugut, ishte një strukturë paraushtarake profesioniste e krijuar dhe financuar nga Mbreti Leka Zogu I.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *