Home / Kryesoret / Ministri i Ekologjisë vizitë në Zhelinë – (VIDEO)

Ministri i Ekologjisë vizitë në Zhelinë – (VIDEO)

Ministri i Ekologjisë Bashkim Ameti në ditën e pranverës ka qëndruar në komunë e Zhelinës , ku së bashku më kryetarin e komunës Fatmir Izairi kanë realizuar mbjelljen e disa fidaneve para shkollë fillore Pashko Vaso në Grupcinë. Me këtë rasti ministri i ekologjisë Bashkim Ameti ka theksuar se ne si vend duhet të mbjellim fidane të konsiderushme dhe më pastaj duhet edhe të kujdesimi me to .

“Së bashku me kryetarin e komunës dhe administratën e shkollës mbollëm disa fidana , me çrast besoj se me rritjen e këtyre fidanave do të rritet edhe vetëdija e qytetarëve ,për kujdes ndaj natyrëas , dhe kujdejs ndaj hapsirave ku jetojm . Për dallim nga vitet e tjera sivjet nuk realizohet dita e drurit , që zakonisht është organizuar në vendin tonë ,me të vetmin qëllim që të përgaditemi me një aksion më kualitativ se sa herave tjera , sepse ne si vend duhet të kujdesim që të mbjellim numër të konsiderueshmë të fidaneve të cilët pastaj duhet ti mirmbajmë . Këtë vitë po përgadisimi një aksion sa më serioze me një numër më të vogël të drunjëve por me një kualitet”, tha Bashkim Ameti ministër i Ekologjisë, transmeton Televizioni Koha.

Fatmir Izairi kryetar i komunës së Zhelinës tha se në të gjitha shkollat e komunës së Zhelinës bëhët I njejti aktivitet , bëhët pastrimi i oboreve , hapsirave përeth .

“Këtu vendosëm që të bëjëm edhe një parking të shkollës , të hapim parkingun që të mos futen arsimtarët brenda me vetura , mbollëm rreth 70 fidane dhe kjo ishte e gjtiha ajo që e parapam për këtë ditë”, tha Izairi. /Tv Koha/

Gjithashtu lexo

Foure mbështet reformat në OBRM-PDUKM (Foto)

Ish-euroambasadori në Maqedoni, Erwan Foure, përmes një shënimi të shkurtër në Maqedoni, ka përshëndetur iniciativën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *