Home / Kryesoret / Për shkak të rritjes së BPV-së, ulet borxhi publik dhe shtetëror i Maqedonisë

Për shkak të rritjes së BPV-së, ulet borxhi publik dhe shtetëror i Maqedonisë

Borxhi shtetëror dhe publik janë ulur pas revidimit të bruto-prodhimit vendor, kumtoi në web-faqen e saj Ministria e Financave,

Në pajtim me të dhënat e ESHS-së, vlera e BPV-së për vitin 2016 është rritur në 9.862 miliardë euro përkatësisht është më e lartë për 452 milionë euro.

Në pajtim me këto të dhëna, borxhi shtetëror paraqet 39.1% të BPV-së, që paraqet ulje për 1.8%, kurse borxhi publik është më i vogël për 2.3% dhe paraqet 47.8 të BPV-së, njofton AIM.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *