Home / Kryesoret / Përderisa ju e pini kafen e mëngjesit, Maqedonia futet në borxh me mijëra euro (Foto)

Përderisa ju e pini kafen e mëngjesit, Maqedonia futet në borxh me mijëra euro (Foto)

Në Maqedoni para disa muajve u njoftua me borxhin publik nëpërmjet ueb faqes javendolg.mk ku zyrtarisht përditësohen shumat me të cilat shteti i vogël dhe kryefort në Ballkan detyrohet ndaj kreditorëve të vendit dhe të jashtëm. Atëkohë, ky burim i informacioneve u hesht nga shteti por tani është publik përsëri, 

Borxhi publik ka kaluar shifrën e 5 miliardë eurosh.

Çdo banor ka borxh prej 2.472 euro.

Borxhi publik në krahasim të Bruto Prodhimit Vendor është 53.22%.

Borxhi prej vitit 2016 është 773.638.720 Euro.

Kamata ndaj borxheve të kaluara është 118.519.888 Euro.

Është e rëndë të caktohet saktë borxhi momental se ndryshimet bëhen me sekonda.

 Përndryshe, ueb faqja javendolg.mk përditësohet nga informacionet e Ministrisë së Financave dhe Entit Shtetëror për Statistika.

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *