Home / Shëndeti / Rëndësinë që Kurkumi (shafrani) ka për shëndetin!

Rëndësinë që Kurkumi (shafrani) ka për shëndetin!

Kurkumi (shafrani) përdoret për më shumë se 2500 vjet në Indi, ku në fillim përdorej si një bojë (ngjyrë). Përparësitë mjekësore të kësaj erëze kanë qenë të ngadalshme, por duke evoluar gjatë shekujve. Përbërësi kryesor i kurkumit është kurkumina. SOLGAR e sjell në treg në formë të kapsulave xhelatinore, të buta.

Full Spectrum Curcumin (Spektri i plotë i veprimit të kurkumit) kapsulë xhelatinore e butë.

Bioaktiviteti i kapsulave xhelatinore të kurkumit, është 185 herë më i mirë se format e tjera të kurkumit. Për herë të parë, SOLGAR transformon kurkumin, që absorbohet dobët, në kurkum që absorbohet mirë dhe shpejt, si dhe është më aktiv se kurrë më parë. FULL SPECTRUM CURCUMIN është i qëndrueshëm kështu që ai qëndron në organizmin tuaj për 24 orë.

Sfida kryesore e kurkumit (shafranit indian) ka qenë, absorbimi (përthithja) në oragnizëm, për shkak se kurkumi absorbohej me shumë vështirësi. Këtë problem e ka zgjidhur SOLGAR me kapsulat xhelatinore të kurkumit, (FULL SPECTRUM CURCUMIN), duke e rritur absorbimin dhe bioaktivitetin e kurkumit. Në këtë mënyrë, kapsulat xhelatinore ndihmojnë funksionimin normal të trurit si dhe forcojnë sistemin imunitar. Ndryshe nga produktet tjera të kurkumit, SOLGAR ofron 95% ekstrakt të kurkumit, që është formë aktive, e standartizuar, e pastruar dhe e përqendruar, e cila është përfituar nga rrënja e shafranit të Indisë. (CURCUMA LONGA). SOLGAR,për herë të parë, e rrethon dhe inkapsulon ekstraktin e kurkumit me disa grimca mikroskopike, të cilat janë hidrofile (treten në ujë), që quhen micele. Micelet absorbohen lehtë dhe janë aq të vogla (mikroskopike), sa që lejojnë kurkumin të kalojë lehtësisht në sistemin e qarkullimit të gjakut. Kapsulat xhelatinore të kurkumit (FULL SPECTRUM CURCUMIN) absorbohen më shpejt, më mirë dhë qëndrojnë më gjatë në organizëm, duke mundësuar që kurkumi të tregojë fuqinë e tij.

Lexoni edhe këtë: Cilat kafshë sNjë kapsulë xhelatinore – FULL SPECTRUM CURCUMIN përmban:

800mg ekstrakt nga rrënja e shafranit të Indisë (Curcuma Longa)

Duke siguruar 48 mg derivate të kurkumit dhe 40 mg kurkum.

Indikacionet:

-Ka veprim antiinflamator;

-Zhdukë çdo alergji lëkure (ekzema) dhe frymëmarrjeje;

-Përshpejton shërimin e plagëve;

-Parandalon melanomën (kancerin e lëkurës);

-Ndihmon në shërimin e psoriazës dhe sëmundjeve të tjera të lëkures;

-Frenon rritjen dhe përhapjen e qelizave tumorale;

-Redukton riskun e leukemisë;

-Redukton sëmundjet e zemrës;

-Zvogëlon nivelet e kolesterolit në gjak;

-Mbron mëlçinë nga toksinat(helmet);

-Parandalon krijimin e gurëve, kolitin spastik, por dhe sëmundje të tjera të sistemit gastrointestinal;

-Ndihmon në përmirësimin e procesit të tretjes;

-Redukton simptomat e sëmundjes së Alzheimerit dhe Parkinsonit

-Ndihmon në trajtimin e të gjitha formave të artritit;

-Ndihmon në trajtimin e depresionit;

-Mund të zvogëlojë përparimin e HIV-it;etj.

Përdorimi:

Një kapsulë xhelatinore në ditë (1×1), preferohet gjatë vakteve.

Gjithashtu lexo

Barishtja e Qepujkave – Bima me Vlera të Pafundme

Edhe pse njihet me emër Italian, Erba cipollina, pra barishtja e qepujkave, bimën aromatike me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *