Home / Kryesoret / Shumë pak persona me nevoja të veçanta mbarojnë shkollimin e lartë në Maqedoni

Shumë pak persona me nevoja të veçanta mbarojnë shkollimin e lartë në Maqedoni

Sipas të dhënave me të cilat disponon ekipi i projektit ”Ndërtimi i kapaciteteve të organizatave për ndihmë të personave me nevoja të veçanta në Maqedoni”, në vitin 2015, vetëm 49 persona të kësaj kategorie përfundojnë arsim të lartë,

Pesë nga këta të arsimuar kanë përfunduar magjistraturë, ndërkaq asnjëri nuk ka përfunduar doktoraturë. Shkollimi për presonat e shkallës së parë dhe të dytë për nga nevojat e veçanta është falas, megjithatë numri i atyre që përfundojnë shkollimin është mjaft i ulët.

Projekti që ka të bëjë me ndërtimin e kapaciteteve mbështetet nga BE-ja, ndërkaq zbatohet nga Fondi për zhvillim të qëndrueshëm ekonomik Preda Plus në bashkëpunim me Shoqatën e studentëve dhe të rinjve me nevoja të veçanta.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *