Home / Shëndeti / Si mundet të mbetet shtatzënë një grua gjatë ciklit menstrual?

Si mundet të mbetet shtatzënë një grua gjatë ciklit menstrual?

Nëse disa femra mund të frikësohen nga shtatzënia, shumë të tjera i gëzohen. Ky proces i mrekullueshëm është një krijim gjenial dhe i mahnitshme që sjell në botë një jetë të re.

 E pra, mund të duket si një proces normal për disa, por kush e provon e di mjaft mirë me sa ndryshime dhe ndjenja shoqërohet. Besohet se gjatë ciklit menstrual një femër nuk mund të mbetet shtatzënë, por ky ësht një mit.

Cikli menstrual është përcaktuar si humbja e gjakut që ndodh në fund të ciklit të ovulimit, për shkak se veza nuk është fekonduar nga spermatozoidi. Kohëzgjatja e ciklit në të shumtën e rasteve është 2 deri në 8 ditë çdo 26 deri në 34 ditë.Që një grua të mbetet shtatzënë gjatë ciklit duhet të ketë një cikël shumë të shkurtët menstrual. Konceptim ka të ngjarë të ndodhë kur sperma dhe veza takohen në tubat fallopiane. Veza mund të mbijetojë për rreth 24 orë pas lirimit dhe në qoftë se ka sperme të pranishme në këtë zonë, ajo mund të fekondojë vezën.

Ky problem ka më shumë gjasa të ndodhë tek një grua që ka një cikël të shkurtër menstrual si 22 ditë. Për shkak të kësaj, ato kanë tendencë për të ovuluar vetëm pak ditë pasi cikli i tyre përfundon.

Gjithashtu lexo

Barishtja e Qepujkave – Bima me Vlera të Pafundme

Edhe pse njihet me emër Italian, Erba cipollina, pra barishtja e qepujkave, bimën aromatike me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *