Home / Lajme / Maqedoni / Anketë: Gati 40% e qytetarëve do të largoheshin përgjithmonë nga Maqedonia (Foto)

Anketë: Gati 40% e qytetarëve do të largoheshin përgjithmonë nga Maqedonia (Foto)

39,2% e qytetarëve të Maqedonisë përgjithmonë do të largoheshin nga shteti. Këtë e tregon anketa e re e televizionit Telma dhe MCSM, e realizuar përmes telefonit nga “M-prospekt”, duke pyetur 1 mijë qytetarë,

Për shpërngulje të përhershme më shumë mendojnë të rinjtë. Deri 61% të rinjëve në moshë prej 15 deri 24 dëshirojnë të largohen, ndërsa 92% e moshës 65 dëshirojnë të qëndojnë në Maqedoni.

Shikuar në parametrin etnik: 31% e shqiptarëve do të largoheshin nga Maqedonia, ndërsa tek maqedonasit përqindja është më e madhe – 40% prej tyre do të largoheshin.

Si arsye për lëshimin e vendit tek 50% e të anketuarve dominojnë dy: standardi i jetës dhe mundësia për punësim jashtë. Ndërsa vetëm 15% thanë se do të largoheshin për shkak të situatës politike.

Gjithashtu lexo

“Çështja mes Shkupit dhe Beogradit shkakton shqetësime në Athinë”

Gazeta greke “Kathimerini” shkruan se diplomatët grek me shqetësime i ndjekin ngjarjet në Ballkan, pasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *