Home / Lajme / Rajon / Deklaratat e Ramës për Bashkimin me Kosovën shkaktojnë ‘tërmet’. Pas Daçiçit reagojnë dhe përfaqësues të NATO-s

Deklaratat e Ramës për Bashkimin me Kosovën shkaktojnë ‘tërmet’. Pas Daçiçit reagojnë dhe përfaqësues të NATO-s

Në një intervistë për ‘Politico’’ kryeministri Edi Rama thoshte se në rast se Shqipëria dhe Kosova nuk bëjnë përpara në BE nuk prjashtohet munbdësia e një bashkimi mes tyre. Kjho deklaratë e Ramës nuk është pritur mirë jo vetëm në serbi po as në Kosovë.

Kryeministri Mustafa i ka quajtur populiste këto deklarata ndërsa Daçiç është shprehur edhe njëherë se rreziku i vetëm për Ballkanin është platforma për një Shqipër të madhe.

Ndërkohë reagim për këtë ka pasur edhe nga Nato, të paktën kundër është shprehur një zyrtar i aleancës për agjencinë Beta të lajmeve në Serbi. .

Ky zyrtar ka thënë se NATO-s dhe komuniteti ndërkombëtar kanë një rol të mbështetjes dhe zgjidhjen e problemeve në rajon dhe Ballkan, transmeton lajmi.net.

“NATO dhe Bashkimi Evropian kanë interesa strategjike për një Ballkan Perëndimor të qëndrueshëm”, ka thënë ky zyrtar i NATO-s.

Ai ka theksuar se KFOR-i do të vazhdojë ta luajë rolin mbështetës për njerëzit në Kosovë në përputhje me mandatin e Kombeve të Bashkuara.

“Stabiliteti dhe siguria e rajonit janë me rëndësi për sigurinë e Evropës, dhe këtë e do edhe NATO. KFOR do të vazhdojë të luajë rolin e saj dhe të jap mbështetje për njerëzit në Kosovë, në përputhje me mandatin e Kombeve të Bashkuara”, ka shtuar zyrtari i NATO-s.

“Ne besojmë se ata duan një të ardhme të përbashkët euroatlantike, sepse në këtë mënyrë do të përfitojnë qytetarët e këtyre vendeve”, ka përfunduar ai.

Në një intervistë për ‘Politico’’ kryeministri Edi Rama thoshte se në rast se Shqipëria dhe Kosova nuk bëjnë p[ërpara në BE nuk prjashtohet munbdësia e një bashkimi mes tyre. Kjho deklaratë e Ramës nuk është pritur mirë jo vetëm në serbi po as në Kosovë.

Kryeministri Mustafa i ka quajtur populiste këto deklarata ndërsa Daçiç është shprehur edhe njëherë se rreziku i vetëm për Ballkanin është platforma për një Shqipër të madhe.

Ndërkohë reagim për këtë ka pasur edhe nga Nato, të paktën kundër është shprehur një zyrtar i aleancës për agjencinë Beta të lajmeve në Serbi. .

Ky zyrtar ka thënë se NATO-s dhe komuniteti ndërkombëtar kanë një rol të mbështetjes dhe zgjidhjen e problemeve në rajon dhe Ballkan, transmeton lajmi.net.

“NATO dhe Bashkimi Evropian kanë interesa strategjike për një Ballkan Perëndimor të qëndrueshëm”, ka thënë ky zyrtar i NATO-s.

Ai ka theksuar se KFOR-i do të vazhdojë ta luajë rolin mbështetës për njerëzit në Kosovë në përputhje me mandatin e Kombeve të Bashkuara.

“Stabiliteti dhe siguria e rajonit janë me rëndësi për sigurinë e Evropës, dhe këtë e do edhe NATO. KFOR do të vazhdojë të luajë rolin e saj dhe të jap mbështetje për njerëzit në Kosovë, në përputhje me mandatin e Kombeve të Bashkuara”, ka shtuar zyrtari i NATO-s.

“Ne besojmë se ata duan një të ardhme të përbashkët euroatlantike, sepse në këtë mënyrë do të përfitojnë qytetarët e këtyre vendeve”, ka përfunduar ai.

Gjithashtu lexo

“Balena Blu” shënon një tjetër viktimë, adoleshenti vret veten me qese plastike

Loja “Balena Blu” vazhdon që t’i marrë jetën adoleshentëve. Një 14 vjeçar indian dyshohet se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *