Home / Lajme / Rajon / Drenicë: Një familje me dy fe (Video)

Drenicë: Një familje me dy fe (Video)

Shqiptarët gjithmonë janë shquar për tolerancë ndër fetare. E këtë më së miri e dëshmojnë banorët e fshati Brusë të komunës së Lipjanit. Familja Gashi nga ky fshat, ka një të veçantë që e kanë pak familje kosovare.

E ardhur kohë më parë nga Llapushniku i Drenasit, familja Gashi i takonte besimit mysliman, por që më pas një pjesë e saj kishte vendosur të pranojë brenda vetes edhe fenë katolike.

Ruzhdiu, apo Laz Gashi, emër ky me të cilin ai njihet nga kisha, është njëri prej pjesëtarëve të kësaj familje, babai i të cilit vite më parë vendosi që të lërë fenë myslimane dhe të pranojë atë katolike.

Gjithashtu lexo

Vdes ish-kryeministri Bajram Rexhepi – (VIDEO)

Ish- kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka ndërruar jetë pas një sëmundje për të cilën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *