Home / Kryesoret / Fëmijët e Tetovës mjekohen në kushte mizore

Fëmijët e Tetovës mjekohen në kushte mizore

Hapësirat ku veprojnë mjekët amë në Pediatrinë pranë Shtëpisë së Shëndetit në Tetovë janë në gjendje të mjerueshme. Dyert, dritaret, dyshemeje dhe murret në brendi  pothuajse nuk I janë nënshtruar aspak ndonjë rregullimi ndoshta që nga vitete e 90-ta, transmeton Tv Koha.Aty me dhjetëra prindër dhe fëmijë kërkojnë ndihmë brenda ditës por ajo që shihet nga fotot e dërguara nga shikuesit tanë, hapëisrat janë si në spitalet afrikane. Drejtori I Shtëpisë së Shëndetit Besmal Shefiti, pranon këtë situatë por nënvizon se duhet që inspektoriati santiar i Ministrsisë së Shëndetësisë të mer masa dhe të rekomandojë regullimin e këtyre hapëisrave, njofton Tv Koha.

Janë diku rreth 12 koncesioner që menaxhojnë këto hapësira për të cilët I paguajnë qirra Shtëpisë së Shëndetit ku mjekohen fëmijët. Jozyrtarsiht nga Shtëpia e Shëndetit thonë se disa herë si zgjidhje alternative ka qenë që pastrimin ta bëjnë në mënyrë të organizuar vet koncesionerët dhe kjo të mos jetë barrë e shtëpisë së shëndetit por nuk kanë hasur në mirëkuptim. Tv Koha.

Gjithashtu lexo

Foure mbështet reformat në OBRM-PDUKM (Foto)

Ish-euroambasadori në Maqedoni, Erwan Foure, përmes një shënimi të shkurtër në Maqedoni, ka përshëndetur iniciativën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *