Home / Kryesoret / Fërçkovski e krahason Maqedoninë me Kosovën, ja pse

Fërçkovski e krahason Maqedoninë me Kosovën, ja pse

Problemet në të cilat jemi janë gjithnjë e më të mëdha. Një pjesë e politikës së qeverisë sonë në qeverinë e vitit të kaluar ishte totalitare, e përkrahur nga metodat populistike të sundimit. Në vitin 2005 Maqedonia ishte vendi i parë në rajon, tani jemi në nivel me Kosovën, deklaroi Lubomir Fërçkovski.

Mysafir në këtë ngjarje ishin ambasadorët e Sllovenisë, Hollandës dhe Suedisë dhe ish ambasadorin e Maqedonisë në Zagreb, Danco Markovski.

“Qeveria e re do të duhet të nis nga fillimi. Kjo nuk është formë e reformës, por ristrukturo esenciale. Duhet që të ristrukturohet një numër i madh i ambasadave dhe përfaqësive konsulore. E dyta, duhet rikonstruar në vet bazën e raporteve tona me partnerët e huaj. Me fqinjët i prishëm raportet që nuk ishte rast si para 15 viteve. Ndërsa raportet fqinjësore vijnë në rend të parë”, deklaroi Fërçkovski.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *