Home / Kryesoret / FMN DHE BANKA BOTËRORE VLERËSOJNË EKONOMINË NË RM – (VIDEO)

FMN DHE BANKA BOTËRORE VLERËSOJNË EKONOMINË NË RM – (VIDEO)

Ekonomia e Maqedonisë është stabile edhe krahas të gjitha sfidave të krizës politike, vlerësojnë Fondi Ndërkombëtar Monetar (FMN) dhe Banka Botërore.

Në takimet e pranverës në Uashington, ku mori pjesë edhe një delegacion nga Maqedonia, i udhëhequr nga ministri i Financave Kiril Minovski, u potencua se ekonomia e Maqedonisë këtë vit do të realizojë rritje prej rreth tre për qind.

“Konstatim i të gjitha institucioneve relevante financiare është se edhe krahas krizës afatgjate politike, megjithatë ekonomia dërgon rezultate pozitive. Vitin 2016 e mbaruam me rritje të BPV-së, të ardhurat janë në nivel të lartë dhe kjo vazhdon edhe në gjysmën e parë të vitit 2017, deficiti buxhetor po lëviz në kuadër të kritereve të Mastriktit, ashtu që në këtë aspekt, konstatim i përgjithshëm është se pothuaj të gjitha fundamentet makroekonomike të politikës ekonomike në Republikën e Maqedonisë janë të shëndosha dhe se edhe krahas të gjitha rrethaneve, Maqedonia jep rezultate pozitive”, deklaroi ministri Minovski.

Sipas guvernatorit të Bankës Popullore, Dimitar Bogov, parashikimet e FMN-së dhe Bankës Botërore për ekonominë e Maqedonisë kanë të bëjnë me bazat mirë të vendosura të ekonomisë.

Në takimet që delegacioni nga Maqeodnia i ka pasur me përfaqësues të lartë të FMN-së, u vlerësua se projektet infrastruktuore janë pozitive për zvillimin e ekonomisë së Maqedonisë.

Banka botërore dhe Banka evropoiane për ripërtëritje dhe zhvillim përkrahin projekte në Maqedoni me vlerë prej një miliardë e gjysëm euro, pjesa më e madhe prej të cilave në infrastrukturë.

 

 

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *