Home / Kryesoret / Ja emrat e komandantëve të UÇK-së që u vranë pas luftës në Maqedoni

Ja emrat e komandantëve të UÇK-së që u vranë pas luftës në Maqedoni

Shqipëtaret e Shqipëris,që jetojn nën okupimin e IRJM-së,që nga pas Lufta e 2001-it,po bëhen 16 vite,ku për këto 14 vite,ka udhëhequr BDI-ja,në partneritet me Partit e Okupatorit.
Pas të gjitha,atyre sakrificave,flijimeve si dhe një heroizmi,të pa shoq,të djemve dhe vashave,ma të mira të Kombit,me anë të Ndermjetsimit Ndërkombëtar,u arrit Marrveshja e Ohërit,e cila ndaloi Luftimet,krijoi Amnistin e Përgjithëshme,ofronte të drejtat e garantuara për shqipëtaret,e cila Marrveshje,duhej të Implementohej për tri vite,deri në vitin 2004,eventualisht 2005.

Gjat zhvillimit të Luftimeve,komandanti i Përgjithshëm i UÇK-re,me një pjes të madhe të SHP të UÇK-re,qëndronin në qytetin e Prizerenit,saktësisht në një shtëpi në lagjen ”Tusus” dhe në një hotel,në qytetin e Prizerenit.Gjë që as në bisedime nuk ishin të inkuadruar direkt,por nëpërmjet PDSH-së e PPD-së,mbas përfundimit të Luftës,nga Kosova hyjn në IRJM-në,si Çlirimtar.

Sot për Shqipëtaret,që jetojn nën okupimin e IRJM-së,gjendjen e tyre mundemi ta cilësojm,si thellësisht t’merruse,të friges, shantazhit e pasiguris,së tyre dhe fëmijve të tyre,gjendje që është këthyer,sikurse në koh të Rankoviqit,ku Shqipëtaret jan të atakuar direkt nga pushteti,shërbimi sekret i shtetit okupator.

BDI-ja me liderin e tyre,si dhe partneri i tyre,nga Partit e okupatorit,planifikuan, organizuan dhe egzekutuan Planin Sekret të koduar me emrin ”Qenët e Luftës”, plan që kishte për qëllim,PASTRIMIN E TERENIT, nga komandantat dhe ushtarët e dalluar,që kishin autoritet,e kredibilitet në popull.Ku ky plan duhej të realizohej në tri mënyra,dhe nëpër Faza të ndryshme.

1 ) Identifikimi i subjektit-komandantat dhe ushtarët e UÇK-se,

2 ) Egzekutimi i tyre-komandantat dhe ushtarët e UÇK-se,

3 ) Burgime dhe tortura të mëdha-komandantat dhe ushtarët
e UÇK-re,

1 ) Identifikimi i subjektit-komandantat dhe ushtarët e UÇK-re,

Kjo fazë e identifikimit të subjektit,veqse kishte filluar,që nga mesi i Luftës,për të vazhduar,me përfundimin e Luftës.Fazë e cila akoma si e tillë edhe në vitin 2017 egziston,nuk pushon asnjëher,deri sa në pushtet të jet BDI-ja,me partnerin nga Partit e Okupatorve,sepse vetëm kështu,e ruajn pushtetin,pasurit….

2 ) Egzekutimi i tyre-komandantat dhe ushtarët e UÇK-re,

-Tradhëtuan dhe vran,Lefter Koxhaj-Komandant Teli dhe pesë bashkëluftëtarët e tij u vranë më 7 gusht 2001 në një shtëpi në lagjen e Gazi Babës në Shkup, vetëm tre ditë pas vendosjes së armëpushimit mes UÇK-së dhe forcave maqedonase të sigurisë.Forca të mëdha rrethuan shtëpinë ku ishte vendosur celula e UÇK-re,në krye me Lefter Koxhaj-komandant Telin,
në pabesi dhe me tradhëti në gjumë vranë:

1 ) Lefter Goxhaj Komandant Teli – 32 vjeç,
2 ) Arben Bajrami,24 vjeq nga Shkupi,
3 ) Ndriçim Koxhaj-30vjeq nga Librazhdi,
4 ) Abaz Beqiri-42 vjeq nga Maqedonia,
5 ) Pajtim Roci-21 vjeq nga Shqipëria

-Tradhëtia vazhdonte dhe me 09.07.2003 në një Lagje të Shkupit Vriten 5 veta, pesë të tjerë plagosen:
1 ) Ridvan Neziri-Hoxha
2 ) Enver Fazliu
3 ) Jeton Fazliu
-Neziri dhe një viktimë tjetër kanë mbetur të vrarë në vend ndërsa tre të tjerë, përfshir një fëmijë tre-katër vjeç nga plagët e marra kanë vdekur në spital.

-Tradhëtia dhe kurtha dhe vrasja,e Nuri Marazit-komandant Struga me 11 korrik 2005

-Tradhëtia,kurtha dhe vrasja e Harun Aliu, komandant Kushtrimit
me 12 maj 2010:
1 ) Harun Aliu-Kushtrimi
2 ) Xhafer Shala
3 ) Qemajl Fejzullahu
4 ) Shaban Zenuni

Rasti i Grupit të Kumanovës:
U ftuan,tradhëtuan e u vran,me 09-10 maj në Lagjen e Trimave, në Kumanovë 10 Dëshmorët e Kombit, dhe 37 u Burgosen.
1 ) Mirsad Ndrecaj-NATO
2 ) Beg Rizaj-BEGU
3 ) Xhafer Zymeri
4 ) Arben Rexhaj
5 ) Fatlum Vishesella
6 ) Hysen Rushiti
7 ) Valon Kabashi
8 ) Nysret Kaloshi
9 ) Samit Kastrioti
10)Turgaj Gashi

Tradhëtia,kurtha dhe vrasja e Xhemail Rexhepi-Shqiponja i vrarë në Kumanovë,me 23 korrik 2015

3 ) Burgime dhe tortura të mëdha-komandantat dhe ushtarët
e UÇK-re,

Edhe kjo fazë,u organizua,planifikua dhe egzekutua,në atë mënyrë,që me anë të Krijimit të Rasteve të Montuara Politike,do ti denonin,ushtarët dhe komandantat e UÇK-re,me torëtura sa më ç’njerzore,me denime sa ma të rënda,duke dhan Burgë të Përjstshëm për 32 ushtar,komandanta shqipëtar,si dhe duke shqipëtuar mbi 1’000 vite burgim të rënd për qindra persona…./Gazeta Lajm

Gjithashtu lexo

Shkarkohet Zvërlevski, me 64 vota për dhe asnjë kundër

Kuvendi i Maqedonisë, pas debateve disajavëshe maratonike të deputetëve VMRO-DPMNE-së, e shkarkoi kryeprokurorin publik Marko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *