Home / Shëndeti / Ja si e rritni imunitetin me këtë metodë shumë të thjeshtë

Ja si e rritni imunitetin me këtë metodë shumë të thjeshtë

Me siguri që keni parë më parë se si rusët lahen në liqenet dhe lumenjtë e akullt dhe pyetni se pse dikush e bën këtë.

Imuniteti gjatë dimrit dobësohet dhe është i pambrojtur ndaj viruseve dhe ftohjeve. Truku, i cili vjen nga Rusia, ndihmon në forcimin menjëhershëm të sistemit imunitar, por nuk është edhe aq i këndshëm.

Sigurisht që nuk preferohet kjo mënyrë ekstreme, por Sergei Bubnovski, profesor në Moskës, ka folur gjatë në lidhje me përfitimet e dushit me akull.

Kur jeni në shtëpi i futni këmbët në ujë akull për një minutë e gjysmë, dhe, sipas tij, sistemi imunitar do të rilindë. E rëndësishme është që të derdhni ujë të akullt në një legen dhe të shtoni kube akulli në të. Së pari vendosni këmbët tuaja në ujin e akullt vetëm pesëmbëdhjetë sekonda, edhe pse do të jetë shumë e pakëndshme, duke vazhduar që të zgjatni kohën.

Për t’a bërë këtë histori edhe më interesante, këtë e kanë vërtetuar edhe shkencëtarët britanikë në Institutin për studimin e trombozës dhe erdhën në përfundim se banjot e akullta përshpejtojë metabolizmin në përpjekje për ta ngrohur trupin dhe prandaj aktivizohet sistemi imunitar

Gjithashtu lexo

Zonja, kjo bimë bën që të mos shkoni kurrë tek gjinekologu RECETA

Problemet gjinekologjike, të cilat mund të jenë nga më të lehtat e deri tek më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *