Home / Lajme / Maqedoni / Këshilli i Bankës Kombëtare të Maqedonisë: Ekonomia e Maqedonisë shënon rritje për 2,4 përqind

Këshilli i Bankës Kombëtare të Maqedonisë: Ekonomia e Maqedonisë shënon rritje për 2,4 përqind

Këshilli i Bankës Kombëtare të Maqedonisë sot ka mbajtur mbledhjen e tretë. Në këtë mbledhje ishte prezentuar Raporti vjetor për vitin 2016, më të cilin u konstatua se në vitin 2016 Banka Kombëtare me sukses ka arritur të përmbush objektivat e përcaktuar me ligj.

Në vitin 2016 ekonomia e Maqedonisë ka shënuar rritje me të cilën norma e rritjes reale arriti në 2.4 %. Si faktorë kyç të përmisimit të ekonomisë llogariten neto eksportet e objekteve të reja industriale, ulja e bilancit negative të energjisë, rritja e neto të ardhurave për kategori të ndryshme të shëbrimeve si dhe mungesa e presioneve të mëdha nga kërkesa e brendshme  për importe.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *