Home / Shëndeti / Mjeku tregon se çfarë mund të shohin foshnjet në vitin e parë të jetës

Mjeku tregon se çfarë mund të shohin foshnjet në vitin e parë të jetës

Kur lind një fëmijë, prindërit nuk mund të heqin sytë jashtë fokusit të foshnjes së tyre, duke u përpjekur të mbajnë çdo detaj në kujtesën e tyre. Ndërkohë, shikimi i fëmijës nuk është edhe aq i mirë sa i yni.

Mr. Romesh Angunawela, në bashkëpunim me Klinikën Compare, ka vendosur të tregojë se si duket bota me sytë e një foshnje në vitin e parë të jetës së tyre, përmes krijimit të një ‘gif animacioni’ të veçantë.

Rezulton se në ditët e para të jetës, foshnja sheh vetëm pamje të paqarta bardhë e zi. Çdo muaj, vizioni i tyre bëhet më i mirë, ndërsa pas tre muajsh, foshnja fillon të njohë apo dallojë fytyrat e prindërve të tij. Bota fillon të bëhet gjithnjë e më e gjallë dhe e qartë për ta. Të pamurit apo vizioni i tyre formohet plotësisht përreth dy vite – koha e duhur kur foshnjat janë të etur për të eksploruar botën rreth tyre.

Lexoni edhe këtë:   Në 5 hapa për pushime të përsosura

Ja ku është, mrekullia e natyrës. Thjeshtë nuk mund t’i rrezistojmë tundimit të tyre

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *