Home / Kuriozitete / Në cilat vende konsumohet më shumë kafeja dhe çaji

Në cilat vende konsumohet më shumë kafeja dhe çaji

Në Finlandë më shumë pihet kafeja, ndërsa në Turqi më shumë çaji, citohet në raportin e Organizatës Ndërkombëtare për Kafe.

Siç transmeton “Telegarfi” britanik, një finlandez mesatarisht konsumon 12 kilogramë kafe gjatë tërë vitit, ndërsa norvegjezët dhe islandezët – 9,9 dhe 9 kilogramë. Në krye më tej janë edhe Danimarka (8,7 kilogramë), Holanda (8,4 kilogramë), Suedia (8,2 kilogramë), Zvicra (7,9 kilogramë), Belgjika (6,8 kilogramë), Luksemburgu (6,5 kilogramë) dhe Kanadaja (6,2 kilogramë).

Për befasinë e të gjithëve, në listën e adhuruesve më të mëdhenj të çajit, britanikët u radhitën në pozitën e tretë, pas Turqisë dhe Irlandës.

Gjithashtu lexo

Ky është një prej gjarpërinjve më të pakapshëm në botë

Pas një kërkimi 64-vjeçar të shkencëtarëve në Brazil gjarpri më i pakapshëm në botë është …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *