Home / Lajme / Rajon / Papunësia mes personave me aftësi të kufizuara

Papunësia mes personave me aftësi të kufizuara

Në Shqipëri janë të regjistruar më shumë se 150 mijë përsona me aftësi të kufizuar. Por ky numër mendohet se është më i madh, pasi një pjesë prej tyre nuk regjistrohen në zyrat e shtetit. Përsonat me aftësi të kufizuar përballen me forma të ndryshme diskriminimi, vështirësi në marrjen e shërbimeve si dhe pamundësi punësimi, gjë që e bën të vështirë integrimin e tyre. Por, në kronikën e tij, korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pëllumb Sulo, sjell portretin e një të riu nga Shkodra, që ka kapërcyer barrierat dhe ka ngritur “Cirkun e Ëndrrave” me dëshirën e gjithëpërfshirjes.

Gjithashtu lexo

Vdes ish-kryeministri Bajram Rexhepi – (VIDEO)

Ish- kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka ndërruar jetë pas një sëmundje për të cilën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *