Home / Lajme / Botë / Pjesa më e madhe e skocezëve nuk dëshirojnë referendum të ri për pavarësi

Pjesa më e madhe e skocezëve nuk dëshirojnë referendum të ri për pavarësi

Pjesa më e madhe e votuesve skocezë nuk dëshirojnë referendum të ri për pavarësi nga Mbretëria e bashkuar, tregojnë rezultatet nga anketa e “Kanter”, të cituar nga mediat britanike.

Pasi që skocezët nuk e mbështetën Bregzitin dhe masivisht votuan për qëndrim në BE, Qeveria e Partisë nacionale skoceze kërkoi referendum të ri për pavarësi, ndaj së cilës Londra u kundërshtua.

Në referendumin në vitin 2014, 55 për qind e skocezëve janë prononcuar kundër pavarësisë nga Britania e Madhe.

Gjithashtu lexo

Trump kërkon ndaljen e ndihmës financiare për Serbinë, ‘shpëton’ Kosova

Administrata e presidentit amerikan, Donald Trump po bënë përpjekje që të reduktojë në mënyrë drastike …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *