Home / Lajme / Rajon / Politikat serbe në Luginën e Preshevës, 4000 shqiptarë pa shtetësi

Politikat serbe në Luginën e Preshevës, 4000 shqiptarë pa shtetësi

Politikat serbe që po zbatohen në Luginën e Preshevës, aktualisht kanë lënë rreth 4.000 shqiptarë pa shtetësi, duke u konsideruar tashmë si qytetarë “të askujt”.
Situata në Luginën e Preshevës është tensionuar kohët e fundit dhe rrezikon të shpërbehet, për shkak të dëbimeve masive të shqiptarëve nga kjo pjesë e Serbisë.

I përndjekuri politik Fatmir Arifi thotë se, Serbia, përmes strategjisë së saj po shkatërron gjithçka shqiptare.

Jonuz Musliu, kryetar i Këshillit Nacional Shqiptar për Luginën e Preshevës thotë se, vazhdimisht po ushtrohet dhunë psikike nga ana e Serbisë në këtë pjesë, duke i detyruar mijëra shqiptarë të largohen, dhe nga 100 mijë sa kanë qenë, tashmë janë vetëm 60 mijë.

Gjithashtu lexo

Emigranti shqiptar gjen portofolin me dollarë në New York dhe ia dorëzon të zonjës

Një emigrant nga Dibra e Madhe, i cili jeton në Staten Island, Nju Jork, ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *