Home / Kryesoret / Shefi i sektorit i ndalon administratorit shqiptar të komunikojë në shqip, ja ku ka ndodhur skandali?!

Shefi i sektorit i ndalon administratorit shqiptar të komunikojë në shqip, ja ku ka ndodhur skandali?!

Në raportin e Komitetit të Helsinkit, për muajin mars, thuhet se Komisioni për mbrojtje nga diskriminimi ka vërtetuar diskriminim në bazë gjuhësore në sferën e punës dhe marrëdhënieve të punës në komunën e Gazi Babës.

Rasti ka të bëjë me një të punësuar në këtë komunë, i cili disa herë është diskriminuar nga ana e një udhëheqësi sektori, që ia ka ndaluar të punësuarit që të përdorë gjuhën e tij amtare – gjuhën shqipe në komunikimin joformal të përditshëm me kolegët e tij.

Personi ka marrë këshillime nga Komiteti i Helsinkit dhe i është drejtuar Komisionit për mbrojtje nga diskriminimi. Ky komision ka vërtetuar rastin dhe ka kërkuar që komuna e Gazi Babës të mënjanojë këtë shkelje në afat prej 30 ditësh.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *