Home / Shëndeti / Ta ushej apo ta lë të hajë vetë?

Ta ushej apo ta lë të hajë vetë?

Kur fëmija fillon të kuptojë dhe kërkon t’i prekë të gjitha është nga nga momentet më të vështira për prindërit, pasi nuk di si të veprojë. I tillë është edhe rasti i ushqimit. Cila mënyrë është më e mirë? Ta ushqeni ju apo ta lini të veprojë vetë?

Një fëmijë në këtë moshë mendon se mund të bëjë çdo gjë vetë. Por ju duhet të veproni kështu. Kur vjen orari i ushqimit, është mirë ta vendosni fëmijën para një tavoline dhe t’i shërbeni pak ushqim me një lugë të vogël. Kështu i jepni mundësinë të ushqehet vetë dhe të mësohet me këtë proces, pavarësisht aksidenteve të vogla të përlyerjes në kuzhinë.

Në të njëjtën kohë ushqeheni edhe ju në mënyrë që sasia e ushqimit të jetë e duhura, pa presion dhe teprime.

Gjithashtu lexo

Zonja, kjo bimë bën që të mos shkoni kurrë tek gjinekologu RECETA

Problemet gjinekologjike, të cilat mund të jenë nga më të lehtat e deri tek më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *