Home / Lajme / Të krishterët sot festojnë ditën e dytë të Pashkëve

Të krishterët sot festojnë ditën e dytë të Pashkëve

Këtë vit së bashku besimtarët ortodoksë dhe katolik sot do festojnë festën krishtere, gjegjësisht ditën e dytë të Pashkëve, ditë ku sipas tyre Jezu Krishti dëshmoi fuqinë e tij hyjnore dhe ‘ringjallte’ të vdekurit,

Pashkët u shënuan edhe dy ditët e kaluara në mesnatë në të gjitha tempujt e Kishës Ortodokse të Maqedonisë, ndërsa sot do të mbahen liturgji.

Kjo festë është një kombinim i fesë dhe traditës së krishterëve, e cila fillon të enjten e shenjtë para agimit, ku amviset ngjyrosin vezët me ngjyrë të kuqe për bekim dhe begati.

Gjithashtu lexo

Listat zgjedhore në shqyrtim publik – (VIDEO)

Lista zgjedhore për zgjedhjet lokale që duhet të mbahen më 15 tetor, prej sot janë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *