Home / Kryesoret / Zaevi me lutje dëshiron ta merrë qeverinë (VIDEO)

Zaevi me lutje dëshiron ta merrë qeverinë (VIDEO)

Lideri i LSDM-së Zoran Zaev tha se kanë kaluar më shumë se 30 ditë, shumica e re parlamentare duke lutur deputetët e VMRO-DPMNE mos të shkelin nenin 89 dhe 90 dhe të mundësojnë zgjedhjen e kryetarit të ri të Kuvendit.

“Shumica parlamentare po ju lut, ju po bëheni sikurse keni ra nga Marsi. Pesë javë po zgjat kjo seancë. Pohoni se keni shumicë por nuk e keni shumicën. Nga gjithsej 120 deputetë keni 51 deputetë këtu, 69 deputetët nga gjithsej 120 kërkojnë, lusin që të përfundoj procedura një orë e më parë. 62 qëndrojnë pas Talat Xhaferit të zgjidhet kryetar. Çka nuk është e qartë. Të ju lëmë dy muaj, tre”, tha Zaev

Ai tha se ka kaluar koha kur kanë mundur të shkelin Rregullore dhe Kushtetutën e Maqedonisë.

“Mos e shkelni Rregullore, Kushtetutën e Maqedonisë. Këtu ekziston një shumicë e re e deklaruar. Kjo shumicë ka të drejtë dhe obligim të zgjedh kryetarin e ri të Kuvendit. Dëshiroj të përmbahem procedurave.”, tha Zaev.
https://www.youtube.com/watch?v=pB6-rAynH4A

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *