Home / Kuriozitete / Zbulojeni a jeni gjeni? Nëse e zgjidhni këtë test për PESË minuta, atëherë jeni!

Zbulojeni a jeni gjeni? Nëse e zgjidhni këtë test për PESË minuta, atëherë jeni!

Nëse ia dilni të përgjigjeni në këto pyetje jo shumë të vështira atëherë jeni gjeni, së paku kështu thonë autorët e librit mbi zbulimin e gjenive – Robert Striter e Robert Hoen
Po patët dëshirë të dini se a jeni edhe ju gjeni, mjafton të përgjigjeni vetëm në disa pyetje.

Pergjigjet e sakta jane me poshte ,por ju mundohuni te gjeni vete ATO.

Ja edhe testi, përkatësisht pyetjet në të cilat duhet të përgjigjeni:

1. Zhvendosini shkronjat në vazhdim, ashtu që të fitoni emrin e një qenieje të gjallë (në këtë rast ndoshta duhet pak ndihmë – përgjigja është një emër anglez):

BRINO

2. Katër persona mund të bëjnë katër barka për katër ditë. Sa i duhet kohë një burri për të bërë një barkë?

3. Testojeni kujtesën: Tre burra dhe bashkëshortet e tyre dhe një i ve një ditë në mesditë kanë shkuar me automobil në piknik.

Pasi që kanë kaluar tri mile (4.8 kilometra), kanë parë dy meshkuj dhe një fëmijë në automobilin tjetër, i cili është prishur.

– Fat i keq – ka thënë njëri prej atyre, të cilët kanë shkuar në piknik. Në orën 13 kanë arritur në vendpiknik, ku kanë parë vetëm shtëpiakun me një dorë dhe të birin e tij.

Menjëherë kanë filluar të hanë drekën e tyre e cila përbëhej prej sanduiçëve, pemëve dhe tortës.

Pyetja: sa njerëz janë përmendur në tekst?

4. Kush është më i rëndë, qumështi apo kremi?

5. Sikur ora të ndalej nga një minutë në çdo dhjetë minuta, sa do t’i nevojitej akrepit i cili i tregon minutat të bëjë një orë të plotë?

Përgjigjet:

1. – Robin

2. – 4

3. – 13

4. – Qumështi, sepse kremi noton mbi sipërfaqe.

5. – 65 minuta

Gjithashtu lexo

Qyteti ku askush nuk punon pas të mërkurës (Foto)

Pas 730 kilometrave udhëtim nga Stambolli, ju do të shkelni brigjet veriore të Turqisë, ku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *