Home / Kryesoret / “Zyra të hapura” të MPPS me rastin e Ditës ndërkombëtare të romëve

“Zyra të hapura” të MPPS me rastin e Ditës ndërkombëtare të romëve

Me rastin e 8 Prillit, Ditës ndërkombëtare të romëve, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale sot organizon “Zyra të hapura” për qytetarët të cilët jetojnë në lagjet rome.

Ekipet e Qendrave për punë sociale dhe prej qendrave informative rome do të dalin në terren në lagjet ku jeton popullata rome dhe në lagjet ku jetojnë përqindja më e madhe e romëve me qëllim që të japin shërbime në terren. Në këtë mënyrë do të lehtësohet dhe do të zhvillohet qasja e popullatës ruse deri tek shërbimet sociale në nivel lokal.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, siç kumtoi, me këtë praktikë planifikon të vazhdojë edhe në të ardhmen

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *