Home / Lajme / Botë / 50 qytetet më të dhunshme në botë (Foto, +18)

50 qytetet më të dhunshme në botë (Foto, +18)

Amerika Latine mban vendin e parë në raportim vjetor të hartuar nga OJQ-ja meksikane, Këshilli Qytetar për Sigurinë dhe Drejtësinë Penale, për qytetet më të dhunshme në botë.

 

Nga 50 qytete në këtë listë për vitin 2016, 43 janë në Amerikën Latine, duke përfshirë 19 në Brazil, 8 në Meksikë dhe 7 në Venezuelë, që mban edhe vendin e parë në listë me kryeqytetin e saj.

Motivi kryesor i akteve të dhunës është sërish trafiku i drogës, kontrolli i territorit nga bandat e narkotrafikut, destabiliteti politik dhe varfëria e përhapur në shkallë të gjerë, transmeton tch.

50 – Durban – Afrika e Jugut: Me 34,43 vrasje çdo 100 mijë banorë

49 – Koritiba – Brazil: Me 34,92 vrasje çdo 100 mijë banorë

48 – Kukuta – Kolumbi: Me 37 vrasje çdo 100 mijë banorë

47 – Vitoria – Brazil: Me 37.54 vrasje çdo 100 mijë banorë

46 – Manaus – Brazil: Me 38.82 vrasje çdo 100 mijë banorë

45 – Makapa – Brazil: Me 38.25 vrasje çdo 100 mijë banorë

44 – Armenia – Kolumbia: Me 38.54 vrasje çdo 100 mijë banorë

43 – Port Elizabet – Afrika e Jugut: Me 39.19 vrasje çdo 100 mijë banorë

42 – Guaiana – Brazil: Me 39.48 vrasje çdo 100 mijë banorë

41 – Siudad – Meksikë: Me 39.48 vrasje çdo 100 mijë banorë

40 – Chihuahua – Meksikë: Me 42.08 vrasje çdo 100 mijë banorë

39 – Suiba – Brazil: Me 42.61 vrasje çdo 100 mijë banorë

38 – Teresina – Brazil: Me 42.84 vrasje çdo 100 mijë banorë

37 – Siudad Huarez – Meksikë: Me 43.64 vrasje çdo 100 mijë banorë

36 – Detroit: Me 44.60 vrasje çdo 100 mijë banorë

35 – Forteleca – Brazil: Me 44.98 vrasje çdo 100 mijë banorë

34 – Nju Orlins: Me 45.17 vrasje çdo 100 mijë banorë

33 – Sao Luis – Brazil: Me 45.41 vrasje çdo 100 mijë banorë

32 – Kingston – Xhamajkë: Me 45.43 vrasje çdo 100 mijë banorë

31 – Palmira – Kolumbi: Me 46.30 vrasje çdo 100 mijë banorë

30 – Gran Barcelona – Venezuelë: Me 46.30 vrasje çdo 100 mijë banorë

29 – Zhoao Pesoa – Brazil: Me 47.57 vrasje çdo 100 mijë banorë

28 – Resife – Brazil: Me 47.89 vrasje çdo 100 mijë banorë

27 – Mazatlan – Meksikë: Me 48.75 vrasje çdo 100 mijë banorë

26 – Baltimore: Me 51.14 vrasje çdo 100 mijë banorë

25 – Maseio – Brazil: Me 51.78 vrasje çdo 100 mijë banorë

24 – Kuliakan – Meksikë: Me 51.81 vrasje çdo 100 mijë banorë

23 – Qyteti i Guatemalës – Guatemala: Me 52.73 vrasje çdo 100 mijë banorë

22 – Tihuana – Meksikë: Me 53.06 vrasje çdo 100 mijë banorë

21 – Kali – Kolumbi: Me 54 vrasje çdo 100 mijë banorë

20 – Salvador – Brazil: Me 54 vrasje çdo 100 mijë banorë

19 – Kampus – Brazil: Me 56.45 vrasje çdo 100 mijë banorë

18 – Kumana – Venezuelë: Me 59.31 vrasje çdo 100 mijë banorë

17 – Barkuisimeto – Venezuelë: Me 59.38 vrasje çdo 100 mijë banorë

16 – Vitoria de Konkuista – Brazil: Me 60.10 vrasje çdo 100 mijë banorë

15 – Feira di Santana – Brazil: Me 60.23 vrasje çdo 100 mijë banorë

14 – St. Luis: Me 60.37 vrasje çdo 100 mijë banorë

13 – Keip Taun – Afrika e Jugut: Me 60.77 vrasje çdo 100 mijë banorë

12 – Arrakazhu – Brazil: Me 62.76 vrasje çdo 100 mijë banorë

11 – Belem – Brazil: Me 67.41 vrasje çdo 100 mijë banorë

10 – Natal – Brazil: Me 69.56 vrasje çdo 100 mijë banorë

9 – Velencia – Venezuelë: Me 72.02 vrasje çdo 100 mijë banorë

8 – Siudad Guajana – Venezuelë: Me 82.84 vrasje çdo 100 mijë banorë

7 – San Salvador – El Salvador: Me 83.39 vrasje çdo 100 mijë banorë

6 – Maturin – Venezuelë: Me 84.21 vrasje çdo 100 mijë banorë

5 – Siudad Viktoria – Meksikë: Me 84.67 vrasje çdo 100 mijë banorë

4 – Distrito Central- Honduras: Me 85.09 vrasje çdo 100 mijë banorë

3 – San Pedro Sula- Honduras: Me 112.09 vrasje çdo 100 mijë banorë

2 – Akapulko – Meksikë: Me 113.24 vrasje çdo 100 mijë banorë

1 – Karakas – Venezuelë: Me 130.35 vrasje çdo 100 mijë banorë

Gjithashtu lexo

Pakistan: Vdesin gjashtë ushtarë pas shpërthimit të bombës

Një bombë rrugore, e cila ka pasur cak një konvonj me trupa ushtarake në jugperëndim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *