Home / Shëndeti / Bebja vërtet mund të njohë personat e mirë dhe të këqij, nuk qan pa arsye: Qe se si!

Bebja vërtet mund të njohë personat e mirë dhe të këqij, nuk qan pa arsye: Qe se si!

Bebet dinë të njohin fytyrat, por mbase munden edhe më shumë se kjo! Një hulumtim i paradokohshëm sugjeron që bebet mund të bëjnë dallimin ndërmjet personave të mirë dhe të këqij.

Një eksperiment i bërë në universitetin Yale ka treguar që bebet më shumë i duan personat të cilët janë të sjellshëm, ndërkaq konkludimet e tyre për njerëzit i marrin në bazë të mikrosinjaleve.

Në eksperimentin tjetër bebeve u janë treguar dy kukulla – e mira, të cilën ka ndihmuar që të hapej kutia, dhe e keqja, të cilën e ka shqelmuar, transmeton Telegrafi.

Më shumë se 80 për qind e bebeve kanë zgjedhur kukullën e mirë, gjë që tregon që bebet vërtet dinë të gjykojnë se kush është i mirë e kush i keq.

“Njerëzit vijnë në këtë botë me moralitetin e lindur”, ka treguar Paul Bloom, autor i librit” Vetëm bebet: prejardhja e së mirës dhe e së keqes”.

Duke u rritur fëmijët, janë gjithnjë e më të mirë në bazë të linjave dhe mimikave të karakterit.

Trevjeçarët janë në gjendje të vlerësojnë besnikërinë e dikujt vetëm në bazë të fytyrës së personit të panjohur.

Herën tjetër kur bebja juaj tregon padurueshmëri ndaj personit të ri, mos e kuptoni këtë vetëm si tekë.

Provoni së paku të merrni në shqyrtim gjykimin e bebes kur vlerësoni miqtë tuaj.

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *